• Sitemizde hiç bir şekilde yasa dışı bahis ve kumar oynatılmamaktadır! SweetBonanzam Sitesi, Türkçe dilini kullanan ve Türkiye dışında yaşayan kişileri bilgilendirmek amacıyla düzenlenmektedir. SweetBonanzam sitesinde tanıtılan bahis firmaları Türkiye Cumhuriyeti kanunlarınca yasal olmayabilir, Türkiye'de ikamet eden ve paylaştığımız iddaa tahminlerini takip eden kişiler Sportoto bayileri olan; Bilyoner, Nesine, Tuttur, Birebin, Misli ve Oley web sitelerinden bahis yapmalıdır. Digitürk ve D-Smart gibi platformların sahip olduğu telif haklarından ötürü sitemizde yayınlarına yer verilmemektedir.

    Skype : live:.cid.a929326185b46229

Yıllar önce kayınvalidesinden öğrendi, işletme kurdu: Bir ilçenin sevilen lezzeti haline geldi

Casinom

Member
Yıllar önce kayınvalidesinden öğrendi, işletme kurdu: Bir ilçenin sevilen lezzeti haline geldi

Ankara'nın Çubuk ilçesinde kurduğu işletmede tandır böreği satan 4 çocuk annesi Hülya Elma, 20 hemcinsine de istihdam kapısı araladı.

3gTNk-2PKkuQZIWlzTqgyg.jpg

Hülya Elma (46), ilçede düğün, sahur ve iftar sofralarının vazgeçilmezi tandır böreği yapımını yıllar önce kayınvalidesinden öğrendi.Hem kazanç sağlamak hem de ürünü nesilden nesle aktarmak isteyen Elma, 2022'de Cumhuriyet Mahallesi'nde börek dükkanı açtı.
LLTXhzknZEm6K6y1F8zpfA.jpg

Elma, yaptığı böreklere talebin armasıyla siparişlere yetişemeyince vardiyalı olarak 20 kadını da işletmesinde istihdam etti.
doPaWdc-FEaquCJmmbmRDw.jpg

İşletmesinde kıymalı, peynirli ve patatesli hazırladığı börekleri satan Elma, Ankara'nın çeşitli ilçelerinden gelen talebe göre pişirdiği ürünleri de alıcılarına ulaştırıyor.
beQix-lTDkKsDvMeBLx4fw.jpg

Hülya Elma, AA muhabirine, tandır böreğinin ilçenin sevilen lezzetlerinden olduğunu söyledi.Böreğin yapım aşaması hakkında bilgi veren Elma, şöyle konuştu:"İki kat incecik açılan yufkadan yapılır. Arası yağlanarak önce rulo şeklinde katlanarak bükülür, daha sonra da kesilip dik bir şekilde bastırılır. İçerisine isteğe göre kıyma, patates, peynir, soğan, maydanoz ve baharatlardan iç hazırlanır. Daha sonra üzerine yoğurt sürülür. İçerisine malzemesi konulan tandır böreği, ardından kısık ateşte saatlerce pişirilir, çıtır çıtır kızartılır."
p48BdzBOxkSEOjAo06VG_A.jpg

Elma, geçmişte tandırda lezzet bulan böreğin şimdilerde genellikle taş ya da elektrikli fırınlarda pişirildiğini ifade etti.
od7f9LNfXUijB8crOS7YEw.jpg

İşletmede çalışan kadınlardan Havva Sağlam (50) da annesi ve babaannesinden öğrendiği böreğinin yapım aşamalarının zahmetli olduğunu dile getirdi.Elife Üce (45) ise annesinden özenerek pişirmeye başladığı böreğin yöreye özgü bir ürün olduğunu kaydetti.
 
Üst